search
Вход за клиенти
person
Количка [0.00лв]
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

favorite_border
Начало / Тревни смески и аксесоари / Тревни смески / Френска тревна смеска за слънце и спортни терени CARNEAU

Френска тревна смеска за слънце и спортни терени CARNEAU

Продуктов № TOT2
Френска тревна смеска за стадиони и интензивно слънце CARNEAU
Производител (CARNEAU) CARNEAU
Разфасовка
10 килограма
189.00 лв

Бърза поръка

Оставете ни телефонен номер и ние ще се свържем с Вас

Посочените цени в сайта са с начислен 20% ДДС

Тревна смеска разработена и създадена от култивари на треви, комбинирани специално за нашите климатични условия. Най-добрият избор при изграждане на спортни терени и морави подлежащи на отъпкване. Осигурява тревна площ от здрави самовъзстановяващи се чимове от най-високо качество, с максимална издръжливост на отъпкване и способност за бързо възстановяване след изхабяване. Притежава наситено зелен цвят и има много добри естетически показатели. Добре се развива на всякакви терени—глинести и песъчливи. Лесна за поддръжка с намалена интензивност на косене.

Подходяща за: Интензивно натоварени спортни терени / стадиони, тенис кортове, конни бази, голф игрища, детски площадки,  пространства около басейни и др. /. Препоръчително е използването й в дворни пространства, паркове и частни дворове, в които тревата трябва да издържа на износване. За терени с тежки, глинести почви, на пряко слънце.

Разфасовка:  10 кг./ чувал

Посевна норма: Препоръчителна посевна норма – 1 кг. на 25/30 кв.м.,

Време за посев: В края на зимата и началото на пролетта при температура на почвата над 15 градуса. През лятото до 28градуса температура на въздуха. Късна есен до 5 градуса по Целзий. Правилото е да поддържте посева влажен, до пълното развитие на всички тревни семена в смеската. Ако може да осигурите поливане, то без проблем може да сеете през целия вегетационен сезон, от ранна пролет до късна есен/март-октомври/. След като отгледате тревата, тя ще носи характеристиките, които са посочени в описанието.

Дълбочина на засяване: Най-добрата дълбочина на засяване е до 1 см. Така семената ще поникнат и ще се развият правилно и равномерно. Ако се засее по-дълбоко, дребните ще загинат, някои може да покълнат под повърхността и няма да се покажат.

Подходяща почва за засяване: Понася и по-тежък, глинест състав на почвата, но по-добре се развива в дренирани песъкливи и песъчливо-глинести почви. За да подобрите структурата на почвата в дългосрочен план и да я обогатите по естествен начин използвайте органичен, гранулиран тор при подготовката на терена за засяване.

Време за покълване: Нормална интензивност на покълване на семената. Време за покълване при оптимални условия 7 – 10 дни.

Устойчивост на отъпкване: Много висока устойчивост на натоварване. Бързо се възстановява след интензивно късане и газене.

Устойчивост на ниски температури: Устойчива на ниски температури. Зелена и през зимата.

Устойчивост на суша: Средна

Изисквания към светлината: Слънчеви и слабо засенчени терени, предимно шарена сянка от дървета, храсти и частично/ 1-2 часа/ засенчване от сгради.

Поливане: Високи изисквания към водата.

Общи препоръки за поливане на тревата: Посева се поддържа непрекъснато влажен от покълване до пълно развитие на семената за всички видове тревни смески. След това тревната смеска за бързо възстановяване Тотех 4 изисква редовно поливане, между 5 и 15 л./кв.м., в зависимост от сезона, температурата на въздуха  типа на терена. Може да достигне до 20 л./кв.м. в летните горещини. При професионално използване за по-големи площи изграждането на поливна система е препоръчително.

Косене: Първо косене се прави,когато тревата достигне 7-8 см. Препоръчителна височина 5-6 см. Понася ниско косене 1-2см.

Свързани продукти

Срок на доставка

Доставката се извършва спрямо общите условия

работно време

Вижте работното време на всички наши магазини

ДОСТАВКА САМО - 5,99 лв.*

*без резервоарите за вода

RAIN
HUNTER Industries (USA)
RAIN BIRD
Cepex
Elysee Irrigation Ltd
WILO
TORO
CELLFAST
Palaplast
Irritec
Hydro-Fix
Everris
Elbi
GRUNDFOS
Varing
CARNEAU
OASE
NETAFIM
Danfoss
STIHL
ROTHENBERGER
BELLOTA
Italtecnica
Kent&Stowe
BiOrb by OASE
SOLEM
SENNINGER
Flower Lover
TRUPER
HYDRO
INDONESIA
Agrodrip