search
Вход за клиенти
person
Количка [0.00лв]
shopping_cart
В количката

Няма добавени продукти!

favorite_border
Начало / Тревни смески и аксесоари / Тревни смески / Френска тревна за сянка CARNEAU

Френска тревна за сянка CARNEAU

Продуктов № ТОТ41
За затревяване на сенчести терени с много интензивно наситен зелен цвят
Производител (CARNEAU) CARNEAU
220.00 лв

Бърза поръка

Оставете ни телефонен номер и ние ще се свържем с Вас

Посочените цени в сайта са с начислен 20% ДДС

Тази тревна смеска е специално разработена с цел засяване и затревяване на сенчести терени. Освен, че съдържа култивари, които много добре понасят липсата на слънчево огряване, тези треви се отличават с изключително фината си листна маса и са подходящи за създаване на луксозни тревни площи и представителни тревни пространства. Не понася интензивно натоварване и ниско косене като спортните видове тревни смески. Добре се развива в песъкливи и дренирани терени. Използва се й на слънце, но при подсигурено поливане. Притежава много интензивно наситен зелен цвят.

Препоръчителна посевна норма: 1 кг./25-30 кв.м.
Разфасовка: 10 кг./чувал
Производител: Carneau, Франция


Тревна характеристика на Тревна смеска за сянка – TOTEX 41

Подходяща за: За много сенчеста градина или подлес в парковете. Под дървета с по-плътна корона или частично засенчени участъци от сгради в градините. Подходяща за всички региони в България. Подходяща и за сух климат. Въпреки устойчивостта на видовете включени в състава й , е добре да се има в предвид, че дори и на тази трева са и необходими средно около 3-4 часа огряване на ден.

Разфасофка: чувал 10кг.

Посевна норма: Препоръчителна посевна норма – 1 кг. на 25/30 кв.м., за пълно засяване или по-малко, в зависимост от големината на тревната площ, когато се ползва  за реконструкция и подсяване.

Време за посев: В края на зимата и началото на пролетта при температура на почвата над 15 градуса. През лятото до 28градуса температура на въздуха. Късна есен до 10 градуса по Целзий. Правилото е да поддържате посева влажен, до пълното развитие на всички тревни семена в смеската. Ако може да осигурите поливане на младият посев, то без проблем може да сеете през целия вегетационен сезон, от ранна пролет до късна есен/март-октомври/

Дълбочина на засяване: От 0,5см. до 1см. Така семената ще поникнат и ще се развият правилно. На по-голяма дълбочина има опасност някои от семената да покълнат, под повърхността и да загинат.

Подходяща почва за засяване: Дренирани и пропускливи почви. Поради деликатността на видовете, показва недобро развитие на тежки, глинести терени. За да подобрите структурата на почвата в дългосрочен план и да я обогатите по естествен начин използвайте органичен, гранулиран тор при подготовката на терена за засяване.

Време за покълване: Време за покълване при оптимални условия 7-10 дни.

Устойчивост на отъпкване:  Не понася интензивно натоварване.

Устойчивост на ниски температури: Студоустойчива. Зелена и през зимата.

Устойчивост на суша: Средна до умерена устойчивост на суша, предвид местообитанията, за които е предназначена.

Изисквания към светлината: Висока. За слънчеви и припечни терени.

Поливане: Изисква умерена влага. Поливайте много внимателно, като взимате предвид, че на сянка водата се изпарява по-бавно. Преовлажняването може да унищожи тревата.

Общи препоръки за поливане на тревата: Посева се поддържа непрекъснато влажен от покълване до пълно развитие на семената/ важи за всички видове треви и тревни смески/. След това Тотех 41, трева за сянка, се полива умерено, като се отчита температурата на въздуха, сезона, нивото на засенчване и слънчевото огряване.

Косене: Първо косене се прави,когато тревата достигне 7-8 см.  Препоръчителна височина 5-6 см. Сенчестата тревна смеска не понася ниско косене под 5см.

Торене: При засяване, за подобряване структурата на терена се препоръчва внасянето на ОРГАНИЧНИ ГРАНУЛИРАНИ ТОРОВЕ и СТАРТОВ ТОР за тревни площи. След поникване и установяване на тревната площ се тори регулярно, през периода на вегетация. Прилагат се КОМБИНИРАНИ NPK ТОРОВЕ и специализирани торове за тревни площи, в зависимост от сезона.  Препоръчителното минимално торене през сезона е:  ранна пролет/ април, май/,  в средата на лятото/ края на юни началото на юли/ и още веднъж през есента/ септември, октомври/.

ПОДГОТОВКА НА ПОЧВАТА ЗА ЗАТРЕВЯВАНЕ

Ако мястото за е силно заплевено, третирайте с тотален хербицид. Изчакайте две седмици. Добре прекопайте терена или го обработете с мотофреза. За тежки глинести почви е препоръчително да се добави повече пясък. Фино заравнете горният почвен пласт с гребло на нивото на което желаете.

ИЗБОР НА ПОДХОДЯЩА ТРЕВНА СМЕСКА

Определящ фактор трябва да бъде начина, по който ще използвате тревната площ /за декорация, за игри и отдих, интензивно натоварена… /и второ – начина, по който ще поливате тревата. Ако площта ви е голяма и нямате изградена поливна система, най-добре ще е да се ориентирате към сухоустойчива тревна смеска.

ВРЕМЕ ЗА ПОСЕВ

Трева може да сеете по всяко време – от ранна пролет до късна есен, при условие, че през сухите периоди сте осигурили необходимата влажност за семената. Дори да използвате сухоустойчива тревна смеска, докато семената поникнат, задължително се нуждаят от поливане.

ЗАСЯВАНЕ. КАК ДА СЕЕМ?

Препоръчителната норма е 4 кг./100 кв.м. Независимо дали засявате ръчно или машинно е добре да кръстосате посева, защото така ще покриете плътно и сигурно цялата площ. Лесен начин да го направите е да разделите терена на равни части и след това да разделите тревната смеска на толкова равни части, на колкото сте разделили  терена. Първо засейте половината от количеството за един участък отляво-надясно, а останалото разхвърляйте в обратна посока. Така ще разпределите семената равномерно по целия терен.

ДЪЛБОЧИНА НА ЗАСЯВАНЕ

Най-добрата дълбочина на засяване е до 1см. Така семената ще поникнат и ще се развият.  Ако засеете по-дълбоко рискувате по-дребните да загинат и да не покълнат. Ако е по-плитко, семената могат да станат храна за птиците.

ЗАРИВАНЕ НА СЕМЕНАТА

За да избегнете изнасянето на семената от мравки и да ги предпазите от птиците, зарийте семето с градинска метла или гребло. Внимавайте да не закопаете семената прекалено дълбоко. Ако имате възможност покрийте терена с тънък пласт пясък или мулчиращ материал.

ВАЛИРАНЕ

Валирайте с тежък валяк на кръст, за да може семето да влезе в контакт с почвата. При тежки глинести почви валиране не се препоръчва, а само притъпкване.

 

ПОЛИВАНЕ

Докато семената покълнат поддържайте почвата непрекъснато влажна, най-вече през летния сезон. Количеството на водата за поливане зависи от конкретните метеорологични условия и сезона. В последствие може да разредите поливките, но все пак не забравяйте, че 80% от тревата е вода – осигурете и я!!!

КОСЕНЕ

Първа коситба трябва да направите, когато тревата достигне 6-8 см. По-късно, през периода на усилена вегетация косете често, поне веднъж седмично и се опитайте да спазвате правилото: при една коситба никога да не отнемате повече от 1/3 от височината на тревата.

1 кг. – за 25 кв.м.,

2 кг. – за 50 кв.м.,

3 кг. – за 75 кв.м.,

4 кг. – за 100 кв.м.,

5 кг. – за 125 кв.м.,

6 кг. – за 150 кв.м.,

7 кг. – за 175 кв.м.,

8 кг. – за 200 кв.м.,

9 кг. – за 225 кв.м.,

10 кг. – за 250-300 кв.м.

Свързани продукти

Срок на доставка

Доставката се извършва спрямо общите условия

работно време

Вижте работното време на всички наши магазини

ДОСТАВКА САМО - 5,99 лв.*

*без резервоарите за вода

RAIN
HUNTER Industries (USA)
RAIN BIRD
Cepex
Elysee Irrigation Ltd
WILO
TORO
CELLFAST
Palaplast
Irritec
Hydro-Fix
Everris
Elbi
GRUNDFOS
Varing
CARNEAU
OASE
NETAFIM
Danfoss
STIHL
ROTHENBERGER
BELLOTA
Italtecnica
Kent&Stowe
BiOrb by OASE
SOLEM
SENNINGER
Flower Lover
TRUPER
HYDRO
INDONESIA
Agrodrip